Start van hoofdcontent

Stad

nl

Uitslaande brand in flat Slotervaart, bewoners met ladder gered

12 januari 2024, 10.21 uur · Aangepast 12 januari 2024, 11.51 uur · Door AT5

In een woning aan de Comeniusstraat in Slotervaart is vannacht een brand uitgebroken. Dat was op de bovenste verdieping van een flat. Meerdere bewoners van de flat moesten vervolgens met de ladderwagen van de brandweer worden gered omdat de vluchtroute niet meer veilig was. Ook de politie doet op dit moment onderzoek in de woning, omdat er mogelijk sprake is van een misdrijf.

AT5

De brand ontstond rond 04.30 uur vannacht. Een overbuurman die wakker werd van de sirenes, vertelt aan AT5 dat hij de vlammen uit de woning zag slaan. Voordat de brandweer het vuur kan blussen was er al behoorlijk wat schade aangericht. Het appartement zelf brandde volledig uit. 

Bewoners van zeker zes omringende appartementen moesten daarom ook hun woning uit, maar door de rookontwikkeling was de vluchtroute via het trappenhuis niet meer veilig. Daarom moesten meerdere bewoners gered worden met een ladderwagen, iets wat niet vaak gebeurt, zegt de brandweer tegen AT5.

Ook politie doet onderzoek

Tientallen bewoners kwamen zo even op straat te staan. Meerdere mensen zijn gecontroleerd in de ambulance, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar inmiddels is wel duidelijk dat ook de politie is opgeroepen en het appartement is aangemerkt als 'mogelijk plaats delict'. Dat betekent dat onderzocht wordt of er sprake is geweest van een misdrijf in de woning, omdat dat nog niet kan worden uitgesloten.