Start van hoofdcontent

Openbaar Vervoer

nl

Geen treinen van en naar Berlijn door staking personeel Deutsche Bahn

10 januari 2024, 07.11 uur · Aangepast 10 januari 2024, 11.21 uur
Door AT5 · Foto: Deutsche Bahn AG / Tricon AG

Mocht je komende dagen plannen hebben om vanaf CS met de trein naar Berlijn te gaan dan heb je pech. Door een staking van het personeel van de Deutsche Bahn rijden er geen internationale treinen van en naar Duitsland. De staking begint vandaag en duurt drie dagen.

Aanleiding voor de geplande staking is het vastlopen van de loonbesprekingen met het staatsbedrijf Deutsche Bahn en andere spoorwegmaatschappijen. Sinds het begin van de loononderhandelingen begin november heeft de GDL al twee keer treinen voor personenvervoer tot stilstand gebracht met 20- en 24-uursstakingen. In december dreigde GDL al met nieuwe stakingen.

Door de staking in Duitsland rijden er woensdag, donderdag en vrijdag geen internationale treinen tussen Nederland en Duitsland. Onder meer de intercity naar Berlijn en de nachttreinen naar Oostenrijk en Zwitserland rijden drie dagen niet.

Deutsche Bahn is naar de rechter gestapt om de aangekondigde landelijke staking van machinisten tegen te houden. Volgens het staatsbedrijf is er geen wettelijke basis voor de staking en heeft de maatschappij een aanvraag ingediend bij de arbeidsrechtbank van Frankfurt om zich te buigen over de zaak. Die gaf het bedrijf ongelijk: de staking werd door de rechter goedgekeurd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938