Start van hoofdcontent

Noord

nl

Politie vindt 'verstekeling' achterin auto van dronken bestuurder

25 december 2023, 10.15 uur · Aangepast 25 december 2023, 10.32 uur · Door AT5

Een dronken automobilist heeft vanochtend rond 06.00 uur een aanrijding veroorzaakt in Noord, terwijl er bijna niemand op de weg reed rond dit tijdstip. In de auto zaten drie passagiers, die ook onder invloed waren. Tijdens het op de kraan hijsen van de auto, werd er nog iemand achterin gevonden. "Hij heeft niets van de aanrijding gemerkt en ook niet dat de kraan met zwaailichten aan, de auto aan het verslepen was", schrijft het politieteam Boven IJ. Er raakte niemand gewond. 

AT5

De drie inzittenden die vlak na de aanrijding de auto verlaten, komen kruipend de auto uit. Zij worden vervolgens naar een veilige plek geleid. De bestuurder blijkt onder invloed te zijn van alcohol. "Nadat de test nadelig voor hem uitpakt, wordt hij overgebracht naar ons bureau", schrijft de politie. 

'Verstekeling'

Vervolgens wordt het beschadigde voertuig van de verdachte weggehaald door een kraan. Dit duurt in totaal een uur. Bij de laatste controle blijkt er nog een man in de auto te zijn achtergebleven. "Tot stomme verbazing van onze collega's ligt er gewoon nog een man achter in de auto. Hij is compleet laveloos en er komt weinig zinnigs uit de man." Volgens de politie kan de man nog net vertellen dat hij niet gewond is. 

De man wordt vervolgens naar het bureau gebracht. Vanuit daar wordt er een taxi gebeld om hem naar huis te brengen. De bestuurder van de auto is op dat moment ook op het bureau aanwezig. Dan worden de twee herenigd. "Op de vraag of de bestuurder wist wie de dronken man was, antwoordde hij: "Huh? Ik ken die gast helemaal niet! Zat die ook bij mij in de auto?", aldus de politie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938