Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Man uit het niets aangevallen in tram, politie deelt beelden: "Waarom zit je voor mij?"

29 november 2023, 14.00 uur · Aangepast 24 januari 2024, 14.10 uur · Door AT5

Een 26-jarige man is deze zomer uit het niets aangevallen in tram 17 richting Centraal Station. Als hij bij halte Hoekenes de tram instapt en een zitplaats heeft gevonden roept een man achter hem: "Waarom zit je voor mij? Waarom zit je voor mij?". Op het moment dat het slachtoffer opstaat en wegloopt wordt direct hij aangevallen door zijn medepassagier.

Google Maps

De 26-jarige man wordt meerdere keren tegen zijn hoofd geslagen tot de trambestuurder tussen beide komt. De verdachte vlucht daarop de tram uit en is sindsdien spoorloos. Camera's in de tram hebben de verdachte echter haarscherp vastgelegd. De politie deelt vandaag de beelden om de verdachte te identificeren.

'Waarom zit je voor mij?'

Op de beelden is te zien hoe het uiteindelijke slachtoffer nietsvermoedend de tram instapt en twee rijen voor de verdachte gaat zitten. Vanaf het moment dat de man gaat zitten zoekt de verdachte de confrontatie op. "Waarom zit je voor mij? Waarom zit je voor mij?", klinkt het.

"Het slachtoffer draait zich om en realiseert zich dat de verdachte op zoek is naar een confrontatie. Op het moment dat hij opstaat en wegloopt, haalt de verdachte gelijk uit met grof geweld", schrijft de politie.

De politie noemt het geweld 'volstrekt onacceptabel' en is op zoek naar de verdachte. In de hoop dat mensen hem herkennen delen zij de beelden van die avond. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938