Start van hoofdcontent

Stad

nl

Haarlemmerweg afgezet vanwege lek in drinkwaterleiding: "Chaos"

22 november 2023, 19.59 uur · Aangepast 23 november 2023, 09.42 uur · Door AT5

Verkeer kan voorlopig geen gebruik maken van een deel van de Haarlemmerweg. Tussen de Van Slingelandtstraat en de Van Hallstraat is de weg sinds vanmorgen afgezet. 

Google Streetview

Een omstander laat weten dat verkeer via omliggende straten moet omrijden, iets dat ook te zien is op een foto op Twitter. "Een sinkhole? Er staat een Waternet-autootje bij. Volledig afgezet." De twitteraar die in de file stond sprak van 'chaos'. 

Een woordvoerder van Waternet laat weten dat er vorige week een lek in een grote drinkwaterleiding is ontdekt. Dat lek kon niet meteen worden gedicht, maar de aannemer is vanmorgen aan de slag gegaan. 

Ze begrijpt dat het werk tot 'behoorlijke verkeershinder' leidt. Volgens de woordvoerder zijn er tussen 07.00 uur en 19.00 uur wel verkeersregelaars aan het werk en is er een omleiding ingesteld.

Het is nog niet duidelijk wanneer de werkzaamheden afgerond zijn. "We doen er alles aan om het zo snel te doen, want we snappen dat het hinder oplevert." Volgens de woordvoerder doet de aannemer zijn best om het lek voor het weekend te verhelpen. "We weten niet of dit ook echt gaat lukken, anders moeten de werkzaamheden maandag verder gaan."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938