Start van hoofdcontent

West

nl

Zware explosie in trapportaal aan Blancefloorstraat, politie zoekt getuigen

17 november 2023, 17.25 uur · Door AT5

Aan de Blancefloorstraat in West heeft gisterenavond een zware explosie in een trapportaal plaatsgevonden. Daardoor is er veel schade ontstaan: een deel van het plafond is door de knal naar beneden gekomen. Daarnaast raakten meerdere muren en de voordeur beschadigd. "Een levensgevaarlijke situatie, waarbij gelukkig niemand gewond is geraakt", aldus de politie. 

Schade na zware explosie Blancefloorstraat - Politie Amsterdam

Rond 19.15 uur belt een melder naar de politie, en zegt een harde knal te hebben gehoord in de Blancefloorstraat, waarbij ook een brandalarm afgaat. Nadat de brandweer en de politie ter plaatse zijn treffen zij in het trapportaal een ravage aan. Ook zijn veel bewoners op dat moment thuis. 

"Gelukkig breekt er geen brand uit, maar dat had zomaar anders kunnen aflopen. De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) en specialisten van de Forensische Opsporing (FO) starten vervolgens het onderzoek. Hieruit blijkt dat kort daarvoor een explosief tot ontploffing is gebracht", aldus de politie. 

De politie laat weten dat 'van de verdachte(n) ieder spoor ontbreekt'. "De recherche is een onderzoek gestart en is dan ook dringend op zoek naar getuigen en beelden, of mensen die informatie hebben over een mogelijke aanleiding."

Explosies

De politie maakt zich zorgen om de hoeveelheid incidenten met explosieve voorwerpen dit jaar. "Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte - waar volop gewerkt en geleefd wordt - en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen", aldus de politie. 

Om de daders op te sporen zijn de buurtbewoners hard nodig. "Zij kennen hun wijk het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938