Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Politie houdt Amsterdammer (62) aan in coldcase over romp in het IJ

7 november 2023, 10.46 uur · Aangepast 7 november 2023, 13.31 uur · Door AT5

De politie heeft vanochtend een 62-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Aleksandr Levin. De romp van de Russische zakenman werd in 2013  in het IJ gevonden. Op dit moment voert de recherche buurtonderzoek uit bij de woning van de aangehouden verdachte.

AT5

De 62-jarige man is aangehouden op basis van forensisch bewijsmateriaal. Het dna van de Amsterdammer was een match met de sporen die werden gevonden op de romp en andere spullen die ook waren ingepakt in het pakket. 

10 jaar cold case

Op 30 januari 2013 werd er in het IJ een gruwelijke ontdekking gedaan. In een blauw plastic pakket dat daar dreef, bleek namelijk de verminkte romp van een man te zitten. Het onderzoek liep uiteindelijk op niets uit en de zaak werd een zogenoemde coldcase. Vorig jaar maakte het coldcaseteam bekend dat de zaak opnieuw werd geopend Een paar maanden later werd Aleksandr Levin na ruim 9 jaar geïdentificeerd, toen werd hij nog vermeld als 'rijke Russische zakenman'. De politie laat weten in contact te zijn geraakt met de familie van het slachtoffer en deelt daarom nu zijn naam.

Volgens de politie is de romp uit het water gehaald vlak bij de woning van de 62-jarige verdachte. De politie doet uitgebreid onderzoek rond zijn woning aan de Ganzenweg in Noord.

Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Ondanks de aanhouding is het coldcaseteam nog altijd druk bezig met het onderzoek naar de dood van de Russische zakenman. De recherche is daarom nog altijd op zoek naar getuigen, tips of andere belangrijke informatie. Een beloning van 15.000 euro voor de gouden tip, geldt nog altijd.

Politie

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938