Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gezin vluchtte naar balkon na explosie in Oost: "Ik moest mijn kinderen redden van het vuur"

2 november 2023, 16.58 uur · Door Zsa-Zsa Rikken & Emma Vos

De explosie van vannacht op het Aragohof in de Watergraafsmeer heeft grote impact op de bewoners. Na de explosie ontstond er een kleine brand, een bewoner moest zelfs het balkon op vluchten met haar kinderen. 

Bij de explosie zijn geen gewonden gevallen. Het explosief werd geplaatst bij een woning op de eerste verdieping, die woning is door de knal en de daaropvolgende brand flink beschadigd. Ook in het trappenhuis sneuvelde een raam en de gedeelde voordeur van het pand raakte ook beschadigd. Hoe de daders het portiek in zijn gekomen weten de bewoners niet. 

Het gezin dat in de woning op de eerste etage woont is enorm geschrokken van de explosie. Zij hebben geen idee waarom dit explosief bij hun voor de deur geplaatst is. "Mijn kinderen slapen naast de voordeur, ze verkeren in shock en zijn bijna niet aanspreekbaar", zegt de duidelijk aangeslagen moeder van het gezin. De familie woont al 25 jaar in het hofje en heeft zich hier nog nooit onveilig gevoeld.

Quote

"Ik stond te trillen op mijn benen. Ik vond het zo eng"

Buurtbewoner

De explosie was duidelijk te horen in het hele hofje. Meerdere buurtbewoners werden ook opgeschrikt door de knal: "Ik stond te trillen op mijn benen. Ik vond het zo eng". Volgens de buurt gebeurt er eigenlijk nooit iets in het hofje, laat staan een explosie. "Je begint je onveilig te voelen"'. 

Verschillende instanties zijn vanochtend bezig geweest met het in kaart brengen en opruimen van de explosie. Schadehersteller Ruitenheer kijkt er niet meer gek van op. "Het is een nieuwe trend tegenwoordig."

Onveilig

Volgens de woningcorporatie kan het gezin vanavond weer in de woning slapen. Het gezin slaapt vanavond desondanks bij familie elders in de stad. Ze zeggen dat de woning onbewoonbaar is en voelen zich onveilig. "We weten niet of ze nog een keer terugkomen."

Buurtbewoners hebben de verdachte weg horen rijden op een scooter. De politie zoekt getuigen die meer weten over de explosie. Zij vragen om informatie of camerabeelden met de recherche te delen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938