Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Kale en Kokkie zijn duidelijk na het verlies in Utrecht: "Dit seizoen is klaar"

23 oktober 2023, 20.00 uur · Aangepast 24 oktober 2023, 08.41 uur · Door Sammie van den Broek

Na de gênante nederlaag tegen hekkensluiter FC Utrecht ging inmiddels ex-Ajax-trainer Steijn zichtbaar somber naar de persconferentie. Wat er door hem heen ging toen het beslissende doelpunt tegen de Amsterdammers werd gemaakt? "Dan kun je natuurlijk wel door de grond zakken." En het lijkt erop dat onze vaste Ajax-analisten Kale en Kokkie ook door de grond kunnen zakken. "Je kan beter Bert en Ernie voor de groep zetten", zegt Kokkie. 

De grote vraag vanochtend was nog: kan Steijn zijn positie behouden? Kokkie dacht dat het al dat beter zou zijn als Steijn snel zou worden ontslagen. "Laat hem bondchoach worden van FC Ibiza". Kale dacht daar juist iets anders over. "Wat krijg je dan ervoor terug", zo vroeg hij zich hardop af. "Dit seizoen is klaar. Je kunt nog beetje hopen dat je Europees ver komt, maar de competitie is vergald", aldus Kale. 

Uiteindelijk ging aan het begin van de avond de kogel door de kerk. Ajax en Steijn zijn uit elkaar. "Wij kwamen tot de conclusie dat dit nu het beste is voor Ajax, al vind ik het vreselijk jammer. Iedereen die mij kent weet dat ik er alles aan heb gedaan om Ajax terug te brengen naar waar deze club hoort. Maar het is mij niet gelukt", aldus Steijn

Belangrijke wedstrijden

Er staan twee belangrijke wedstrijden op de planning, donderdag een Europa League wedstrijd tegen Brighton en zondag tegen de topper PSV. Assistent-trainer Hedwiges Maduro neemt voorlopig de honneurs waar, en staat naar alle waarschijnlijkheid aan het roer in de topwedstrijden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938