Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Danny Blind voorgedragen voor terugkeer in RvC Ajax

23 oktober 2023, 09.03 uur · Aangepast 23 oktober 2023, 09.42 uur · Door AT5

Danny Blind lijkt terug te keren in de Raad van Commissarissen van Ajax. De club laat vanochtend weten dat Blind is voorgedragen.

Danny Blind kijkt naar de training van Ajax - Jarno Grob/AT5

Blind bekleedde die functie ook al tussen 2018 en 2021 bij Ajax. Twee jaar geleden verliet hij de club - in eerste instantie tijdelijk - omdat hij bij het Nederlands Elftal assistent werd van Louis van Gaal, die Oranje moest klaarstomen voor het WK in Qatar.

Aanvankelijk leek het erop dat Blind na die termijn weer terug zou keren in de RvC, maar na het WK bleek dat niet te gebeuren. Dat had onder meer te maken met onenigheid tussen hem en andere mensen binnen de club, zo liet hij gisteren al bij Ziggo Sport weten. "De situatie is nu anders, er zijn andere pionnen."

Voetballer

Blind was binnen de RvC de enige met een achtergrond als voetballer bij Ajax. Voor hem wist de club met Jan van Halst pas in april een opvolger te vinden. 

Van Halst stopte daar in september alweer mee, toen hij werd aangesteld als tijdelijk algemeen directeur. Als hij in maart wordt afgelost door de nieuwe directeur, Alex Kroes, keert Van Halst niet meer terug in de RvC.

Blind speelde tussen 1986 en 1999 in de verdediging van Ajax en maakte die periode grote successen mee. In Amsterdam won hij naast 5 landstitels ook de Champions League, de Europa Cup II, de UEFA Cup en de wereldbeker. Later was hij ook trainer en technisch directeur bij Ajax.

De Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ajax moet uiteindelijk een besluit nemen over de aanstelling van Blind.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938