Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax Vrouwen kunnen Champions League ruiken: "Dit kan niet meer misgaan"

17 oktober 2023, 07.00 uur · Aangepast 17 oktober 2023, 11.24 uur · Door Frederieke Weel

Het moet wel heel gek lopen, wil Ajax niet doorstromen naar de groepsfase van de Champions League. Na de 0-6 tegen FC Zürich Frauen vorige week kan het bijna niet meer misgaan. Het zou de eerste keer zijn sinds de nieuwe opzet van het toernooi, dat een Nederlandse club dit flikt. "Dit gaan we niet meer weggeven."

AT5

De sfeer zit er goed in bij de voorlaatste training van de Ajax Vrouwen. De zon schijnt en veel Ajacieden spelen met een grote glimlach op hun gezicht. "We willen heel graag aan ons eigen publiek laten zien dat wat we vorige week hebben gedaan, we ook thuis kunnen", vertelt trainer Suzanne Bakker. "De speelsters hebben veel zin in woensdag." 

Volgens spits Romée Leuchter kan het bijna niet meer misgaan. "Als we de groepsfase doorkomen gaan we natuurlijk topwedstrijden spelen. Dat is goed voor de club, maar ook voor mij als speelster,"  vertelt ze. "In de Champions League spelen is voor iedereen een droom die uitkomt."

AT5

Dat Ajax Zürich in de heenwedstrijd zo gemakkelijk aan de kant zette, was voor aanvoerder Sherida Spitse een verrassing. "Het voelt wel een beetje als een historisch moment", vertelt ze. "Nu kunnen we een grote stap zetten en spelen op het hoogste podium. Als dat kan met de club waar je écht voor bent, dat is fantastisch."

De aftrap van Ajax Vrouwen tegen FC Zürich is woensdag om 19:00 op de Toekomst.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938