Start van hoofdcontent

Vermist

nl

Sam (29) vermist na avond stappen, familie en vrienden doen oproep

16 oktober 2023, 11.09 uur · Aangepast 16 oktober 2023, 20.15 uur · Door AT5

Vrienden en familie van de 29-jarige Sam van Grondelle zijn sinds gisteravond druk naar hem op zoek. Hij is sinds zondagochtend 03.30 uur na een avond uitgaan niet meer gezien. Een oproep van de vrienden van Sam om naar hem uit te kijken wordt massaal gedeeld op sociale media. De politie zegt er alles aan te doen om hem zo snel mogelijk te vinden.

AT5

"We maken ons ernstige zorgen, dus mocht je iets weten of hebben gehoord: laat het aub weten", is te lezen in het bericht dat is geschreven door Frans en Rutger, twee vrienden van Sam. "Hij was met twee vrienden in het Skatecafé in Noord geweest", vertelt Frans, die er zelf niet bij was, aan AT5. "Nadat ze de pont hadden genomen naar Centraal, fietste hij alleen richting zijn huis bij station Amstel in de buurt."

Daarna is er niets meer van Sam vernomen. "Sinds gisteravond gaan we zelf de stad in en zijn we routes afgegaan die hij vanaf Centraal naar huis kan hebben genomen." Sam droeg een blauwe trui en een beige bodywarmer op zijn weg naar huis. "We zoeken ook naar zijn fiets, een groene herenstadsfiets met een rood Abus-slot", zegt Frans. 

Quote

"We zijn radeloos en machteloos en weten echt niet wat we moeten doen"

Frans van Heezik, vriend van Sam

"Maar ja, Amsterdam heeft meer fietsen dan mensen, dus het voelt als een speld zoeken in een hooiberg." Frans zegt verder dat Sam vanochtend niet op zijn werk is verschenen. "We zijn radeloos en machteloos en weten echt niet wat we moeten doen. We gaan vandaag hoe dan ook door met zoeken."       

"Wat moeten we doen? Thuis blijven zitten en niks doen?" vraagt Frans zich hardop af. " We krijgen via Instagram nu vooral sterkte-berichten, maar het levert nog geen concrete informatie op. We hebben technische ondersteuning nodig om hiermee verder te kunnen. We willen camerabeelden kunnen zien om zijn hele route te achterhalen. Er hangen zo veel camera's in de stad, dat moet toch helpen hoop je dan."

Volgens Frans is de politie al bij Sam thuis geweest. De politie zegt inderdaad onderzoek te doen naar waar Sam is. "De vermissing is wel bekend bij ons en heeft onze aandacht", aldus de politie. "Mochten mensen meer informatie hebben of meer hebben gezien, dan horen we dat heel graag."

Contact opnemen met de politie kan via 0900 8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Zondagochtend werd in de Da Costakade het lichaam van een man gevonden. De politie laat weten dat dat niet gaat om de vermiste Sam.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938