Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Politie stuit op geïmproviseerde bom in gestolen auto

6 oktober 2023, 07.41 uur · Aangepast 6 oktober 2023, 16.24 uur · Door AT5

De Explosieven Opruimingsdienst heeft bij de Gouden Leeuw in Zuidoost een geïmproviseerde bom onschadelijk gemaakt. Agenten kwamen het explosief eerder die nacht per toeval tegen in een auto die als gestolen stond geregistreerd. De inzittenden zijn gevlucht.

De politie kreeg rond 00.20 uur een 'hit' van een ANPR-camera, dat is een camera die kentekens leest. Toen de agenten de auto staande wilden houden gingen de verdachten ervandoor. Een poging ze alsnog aan te houden mislukte. 

Na inspectie bleek dat er een geïmproviseerde bom in de wagen lag. Deze moest onschadelijk worden gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). 

De auto is in beslag genomen net als een scooter die in de buurt stond.  De scooter, die ook gestolen blijkt, stond volgens de politie mogelijk klaar als vluchtvoertuig. 

De recherche en Forensische Opsporing zijn een uitgebreid onderzoek gestart naar de twee verdachten. De politie is op zoek naar een donker getinte man met een gezet postuur van 19 tot 21 jaar. Hij droeg een grijze trainingsbroek en een zwarte jas of trui. De tweede verdachte is een donker getinte man met een normaal postuur tussen de 19 en 25 jaar oud. Deze verdachte droeg donkere kleding.

Twee explosies

Dezelfde avond vonden er twee explosies plaats in de stad. Rond kwart voor drie is er een explosief afgegaan aan de Derkinderenstraat. Meerdere ramen zijn door de knal gebarsten. Ook bij de Reinwardtstraat in Oost was het raak. Een raam van een woning en een geparkeerde auto raakten beschadigd. Of het gevonden explosief ook voor zoiets bedoeld was, wordt onderzocht.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938