Start van hoofdcontent

Onderwijs

nl

Luid protest door tientallen kinderen tegen sluiting school Klein Amsterdam

4 oktober 2023, 16.54 uur · Aangepast 4 oktober 2023, 17.32 uur · Door AT5

Leerlingen van basisschool Klein Amsterdam in Noord protesteerden vanmiddag met veel lawaai voor hun school. Zij willen niet dat deze dichtgaat en daarom lieten ze letterlijk van zich horen. Vandaag werd bekend dat de school gaat sluiten omdat de kwaliteit van het onderwijs niet meer gegarandeerd kon worden.

AT5

"Wij willen blijven, wij willen blijven", roepen twee leerlingen van Klein Amsterdam. Ook ouders zijn geschrokken en verward: "Wij hebben echt voor deze school gekozen omdat ze vanwege het sociale en emotionele aspect zo goed zijn voor kinderen."

'Zeer zwak'

Maar de onderwijsinspectie oordeelt dus anders over de kwaliteit van de school. Al in juni werd de school onder verscherpt toezicht geplaatst na een beoordeling 'zeer zwak'. Nu valt dus het doek voor Klein Amsterdam, de school die sinds 2018 bestaat rondom het idee dat 'kinderen niet alleen uit boeken leren, maar ook uit hun omgeving'.

Aanstaande dinsdag kunnen ouders al hun vragen stellen tijdens een ouderavond. Op vragen van AT5 kon de school vanochtend niet reageren.