Start van hoofdcontent

Stad

nl

Jongen van 15 jaar opgepakt voor steekpartij in Oud-Zuid

25 september 2023, 17.20 uur · Door AT5

De politie heeft voor de steekpartij in de Jan Luijkenstraat in Oud-Zuid van zaterdagavond een 15-jarige jongen aangehouden. Bij het steekincident raakte een 18-jarige man zwaargewond, hij ligt nog steeds in het ziekenhuis. 

Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Het slachtoffer en de verdachte kennen elkaar en komen elkaar zaterdagavond tegen op het Leidseplein. Er ontstaat onenigheid en de twee lopen gezamenlijk weg van het plein om dit met elkaar te bespreken. In de Jan Luijkenstraat, de straat naast het Rijksmuseum, komt het vervolgens tot een gevecht. Het slachtoffer wordt daar rond 23.30 uur meerdere keren gestoken, waarna hij in elkaar zakt. 

Wanneer de hulpdiensten arriveren is de 18-jarige man niet meer aanspreekbaar, omstanders ondersteunen hem.  Hij wordt vervolgens overgedragen aan het ambulancepersoneel en met spoed richting het ziekenhuis gebracht.  

Na onderzoek van de recherche kwam de 15-jarige jongen in het zicht. Hij is vandaag door de politie aangehouden. Deze week wordt er besloten wanneer de jongen wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938