Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Waarschuwingsperiode knip Sloterweg bijna voorbij, gemeente gaat boetes uitdelen

29 augustus 2023, 08.44 uur · Aangepast 29 augustus 2023, 20.26 uur · Door AT5

Automobilisten die de Sloterweg in Nieuw-West als doorgaande weg gebruiken, worden vanaf 1 september op de bon geslingerd. De 'knip' van de weg is er sinds 1 juli al, maar er werden tot nu toe enkel waarschuwingsbrieven verstuurd.

AT5

Het gaat om een knip ter hoogte van Ditlaar. Anders dan bij de tijdelijke knip van de Weesperstraat is er geen fysieke afsluiting met slagbomen, maar er staan wel borden en een kentekencamera. De knip kwam er na klachten over onveiligheid door sluipverkeer. 

Het was de bedoeling om een uitzondering te maken voor buurtbewoners en ondernemers, maar dat is de gemeente vanwege de 'uitvoerbaarheid en betrouwbaarheid' nog niet gelukt. Ook zij worden daardoor vanaf september beboet als ze ter hoogte van Ditlaar op de Sloterweg rijden.

De gemeente heeft op de eigen site wel aangegeven dat bewoners en ondernemers 'naar verwachting' in september de beloofde ontheffing kunnen aanvragen, maar of dat nog steeds zo is, is de vraag. In een Facebookpost over de boetes wordt nog niet over de ontheffingen gesproken.

Vanaf november komt er een andere knip rond de Sloterweg bij. Dan is ook de Laan van Vlaanderen verboden terrein voor doorgaand verkeer.

⚠️ Sinds 1 juli geldt op de Sloterweg ter hoogte van Ditlaar in beide richtingen een doorrijverbod voor auto’s en...

Posted by Stadsdeel Nieuw-West Amsterdam on Monday, August 28, 2023

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938