Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stadsdeel sluit spoortunnel richting Javastraat af voor auto's

8 augustus 2023, 07.47 uur · Aangepast 8 augustus 2023, 16.30 uur · Door AT5

Vanaf morgen is het voor het meeste gemotoriseerde verkeer niet meer mogelijk om vanaf de Eerste van Swindenstraat onder de spoortunnel door naar de Javastraat te rijden. De maatregel werd in 2022 ook al genomen en keert nu terug om de verkeersdrukte terug te dringen.

De spoorbrug vanaf de Javastraat - Google Street View

Auto's kunnen nog wel vanaf de Javastraat naar de Eerste van Swindenstraat rijden, maar andersom is dat vanaf dus niet meer het geval. Met de maatregel wil de gemeente de verkeersdrukte in de straat aanpakken.

Nu is de Javastraat 'de urban jungle van Oost', zegt stadsdeelbestuurder Rick Vermin. "Het is er druk en chaotisch. En daarom urgent om zo snel mogelijk nieuwe maatregelen door te voeren die de verkeersveiligheid verbeteren voor bewoners en winkelend publiek."

Volgens Vermin werd de afsluiting de vorig jaar zó positief ontvangen, dat ze nu permanent wordt ingevoerd. "De verkeersdrukte werd minder en dat zorgde voor minder chaotische en gevaarlijke situaties in de straat. Door deze maatregel nu in te voeren hoop ik dat de veiligheid en leefbaarheid in de straat snel verbetert."

Andere aanpassingen

De gemeente heeft daarnaast plannen om op het eerste deel van de Javastraat, tot aan het kruispunt met de Sumatrastraat, alleen eenrichtingsverkeer toe te laten. Onder de brug worden morgen paaltjes geplaatst die het autoverkeer moeten tegenhouden.

Het gaat om een tijdelijke uitzondering, die voorbij is wanneer de kruising Celebestraat-Zeeburgerdijk is aangepast, zodat de vrachtwagens daar kunnen keren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938