Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Ajax dicht bij dubbelslag op transfermarkt: City-aanvaller en Eintracht-doelman op komst'

1 augustus 2023, 19.41 uur · Aangepast 2 augustus 2023, 19.37 uur
Door AT5 · Foto: AT5

Ajax zou op het punt staan een dubbelslag te slaan op de transfermarkt. Zowel transferjournalist Fabrizio Romano als het AD, De Telegraaf, en Voetbal International schrijven over de naderende komst van de 19-jarige aanvaller Carlos Borges, die over moet komen van het Engelse Manchester City. De Telegraaf en VI melden daarnaast dat Ajax dicht bij een transfer van Diant Ramaj is, een 21-jarige keeper die nu bij het Duitse Eintracht Frankfurt onder contract staat.

De Portugees Borges loopt al negen jaar rond in de jeugdopleiding van City. Tot een debuut in de basis kwam het nooit, maar in de reservecompetitie van de Premier League scoorde de vleugelaanvaller vorig seizoen 21 keer in 24 wedstrijden.

Hoe ver Ajax in de onderhandelingen met City is, lijkt nog niet helemaal duidelijk. Volgens De Telegraaf zou de deal al rond zijn, maar volgens Voetbal International is dat nog niet het geval.

Gekaapte West Ham-transfer

Beide media doen geen melding van een transfersom voor Borges, maar het lijkt erop dat Ajax minimaal 16 miljoen euro moet betalen om de Portugees naar Amsterdam te halen. Volgens het Britse Evening Standard is dat het bedrag dat West Ham United overhad voor de aanvaller.

Volgens transferjournalist Fabrizio Romano zou Ajax 17 miljoen euro willen neertellen. Doordat Ajax zich nu in de strijd mengt, lijkt de deal tussen West Ham en City van de baan, meldde Romano eerder vandaag al op Twitter. Volgens de Italiaan heeft City bij de een terugkoopclausule afgedwongen. 

Ook de vermoedelijke komst van keeper Diant Ramaj wordt vanavond door verschillende media gemeld. Net als Borges speelde de 21-jarige Ramaj tot nu toe vooral in de reservecompetities. Toch mocht de Duitser al wel een paar keer aan het grote werk ruiken. Zowel afgelopen seizoen als het seizoen daarvoor kwam Ramaj tot 1 duel in de Bundesliga.

Volgens VI wordt Ramaj gehaald om de geblesseerde Remko Pasveer te vervangen. Derde keeper Jay Gorter zou op het punt staan verhuurd te worden.

Nog rustige transferzomer

Ajax strikte aan het begin van deze transferzomer twee middenvelders. Branco van den Boomen kwam transfervrij over van Toulouse, terwijl Benjamin Tahirovic werd overgenomen van AS Roma.

Maar daarna werd het een tijd lang stil rond de club, tot onvrede van de meer ervaren spelers in de selectie. Zo kon de naar Fenerbahce vertrokken Dusan Tadic zich niet vinden in het transferbeleid van Ajax.

Steven Berghuis liet afgelopen zaterdag nog aan AT5 weten dat hij het met de Serviër eens is. "Ajax blijft Ajax. Er wordt van ons verwacht dat we van elk team gaan winnen. En op dit moment betwijfel ik of we aan die verwachting kunnen voldoen."

Technisch directeur Sven Mislintat, sinds een paar maanden technisch directeur van Ajax, gaf eerder al aan dat er eerst spelers verkocht moesten worden voordat er geld aan nieuwe spelers uitgegeven wordt. Inmiddels zijn verdedigers Jurien Timber en Calvin Bassey voor een gezamenlijk bedrag van zo'n 60 miljoen euro naar de Engelse Premier League vertrokken. Daarnaast is er met het vertrek van Tadic op salaris kosten bespaard. 

De kans dat sterkhouders Edson Álvarez en Mohammed Kudus ook nog zullen vertrekken is aanzienlijk. Trainer Maurice Steijn liet eerder al weten dat Ajax mee zal werken als er voor de twee spelers serieuze aanbiedingen binnenkomen. Álvarez leek in juni al op weg naar het Duitse Borussia Dortmund, maar die transfer ketste op het laatste moment af.

Spertsyan

Naast Borges en Ramaj wordt Ajax ook nog gelinkt aan verdediger Josip Sutalo van Dynamo Zagreb en Eduard Spertsyan van FK Krasnodar. Over laatstgenoemde brak vorige week een discussie uit, omdat Ajax met een eventuele overgang van Sperstyan geld zou overmaken aan een Russische club. De Telegraaf meldde vorige week dat Spertsyan geschrokken lijkt te zijn van de ophef die het nieuws veroorzaakte.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938