Start van hoofdcontent

Stad

nl

Papegaai Coco flirt op de Oudezijds Achterburgwal: "Hij krijgt heel veel bekijks"

28 juli 2023, 20.00 uur · Aangepast 28 juli 2023, 20.39 uur · Door Jasper van Schravendijk

Wie op de Oudezijds Achterburgwal loopt, heeft het wellicht al opgemerkt. Papegaai Coco steelt daar namelijk sinds een paar maanden de show. De grijze roodstaart flirt en fluit er vanuit zijn raam lustig op los. "Hij krijgt heel veel bekijks; er staan constant mensen naar boven te kijken, te lachen en foto's te maken; ze vinden het prachtig", vertelt baasje Patrick Lefevre vol trots. 

Coco is nu twintig jaar en woont al tien jaar bij Patrick. De papegaai zat eerst in een coffeeshop, maar daar vond Coco het niet leuk. Sinds een paar maanden heeft hij de papegaai daarom overgebracht naar zijn woning op de Oudezijds Achterburgwal. 

Naast fluiten, kan Coco ook praten en andere geluiden maken. "Blaffen, miauwen, dat doet die ook; alles doet die", lacht Patrick. "Hij doet alles zelf, ik heb hem niks aangeleerd; hij doet niks op commando."

Coco is Patrick zijn beste vriend: "Hij is alleen niet altijd te vertrouwen, hij wil ook wel eens bijten. Maar dat vind ik juist het spannende aan hem, dat vind ik leuk."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938