Start van hoofdcontent

Openbaar Vervoer

nl

Duizenden kinderen al gebruik gemaakt van gratis ov-kaarten

26 juli 2023, 13.19 uur · Door AT5

Sinds afgelopen weekend kunnen basisschoolkinderen uit de stad gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Voor vier maanden lang, tot eind november, kunnen de kinderen gratis reizen. Inmiddels zijn er 9.000 aanvragen goedgekeurd. 

De gemeente wilde er in eerste instantie voor zorgen dat kinderen tussen 4 en 11 jaar oud op zaterdag gratis het ov konden gebruiken, maar verantwoordelijk wethouder Melanie van der Horst liet afgelopen mei weten dat dit uiteindelijk voor alle dagen mogelijk bleek

"Ik hoop dat deze actie hen een mooie zomervakantie bezorgt en de kans geeft om hun horizon te verbreden", schreef Van der Horst toen in een brief aan de raad. "Daarna loopt het abonnement nog drie maanden door. Dus ik hoop dat iedereen gebruik maakt van deze mooie actie." De wethouder hoopt met de actie dat meer gezinnen op pad kunnen en wat leuks kunnen doen buiten hun eigen buurt. 

Voor de jonge Amsterdammers moet een reisproduct worden aangevraagd, als deze wordt goedgekeurd kan je deze op een persoonlijke ov-chipkaart zetten. Er zijn tot nu toe zo'n 9.000 aanvragen goedgekeurd, maar in totaal komen 60.000 kinderen in aanmerking voor het gratis reizen de komende maanden. Mensen die niet goed weten hoe je zo'n reisproduct moet aanvragen, kunnen om ondersteuning vragen bij het team van de gemeente dat normaal gesproken gratis ov voor aow'ers behandelt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938