Start van hoofdcontent

Stad

nl

Parkje binnen afzetting Weesperknip ontmanteld

21 juli 2023, 14.19 uur · Door AT5

Nu het einde van de veelbesproken proef met de Weesperknip in zicht is, betekent dat ook het einde van het parkje dat binnen de afzetting van de Weesperstraat was opgetuigd. Vanochtend gingen de opruimwerkzaamheden van start en zondag is het zogeheten pocketpark definitief verdwenen.

Zondagavond komt ook een einde aan de proef met de Weesperstraat. In verband met Pride Walk vinden er morgen geen opruimwerkzaamheden plaats en blijft een deel van het park nog tot zondag staan.

"De bloembakken die op de weg staan zijn gehuurd, dus die gaan weer terug", aldus een woordvoerder van wethouder Van der Horst. "De bloembakken in het parkje zijn wel van ons. Daarvan gaan er veertig naar het Buikslotermeerplein, zes naar Nellestein in Zuidoost en één naar een centrumbewoner."

De meningen van omwonenden, die tijdens de proef ook konden picknicken voor hun huis, waren verdeeld over de plaatsing van het miniparkje halverwege juni. "Ik vind het helemaal geweldig hier, het mag van mij zo blijven", zei een mevrouw aan een picknicktafel. Een buurvrouw vond het miniparkje eerder op een begraafplaats lijken.