Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer schietpartij in Noord overleden aan verwondingen

19 juli 2023, 13.46 uur · Aangepast 19 juli 2023, 21.02 uur · Door AT5

De man die gisteren bij de schietpartij op het Vikingpad in Noord gewond raakte, is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Het gaat om de 43-jarige crimineel Dwight Mook. De politie hield twee verdachten aan, maar geen van de twee is vermoedelijk de schutter. De recherche zoekt daarom naar getuigen. 

Foto: Martin Damen

De schietpartij gebeurde gisteren rond 16.00 uur. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Volgens de politie hoorden getuigen een harde knal en zagen zij vervolgens dat een gewonde man een rode auto in werd getrokken en dat dit voertuig snel wegreed.

Het blijkt vandaag om de 43-jarige crimineel Dwight Mook te gaan. Hij was ook wel bekend onder de naam 'Groothoofd'. De man die naar het ziekenhuis werd gebracht, overleed daar niet veel later. De rode auto is bij het ziekenhuis in beslag genomen door de politie.

Naar aanleiding van de schietpartij werden niet veel later twee verdachten aangehouden. Het gaat om mannen van 37 en 38 jaar oud uit Almere. Volgens de politie is het waarschijnlijk dat zij niet de schutters waren, maar hun rol bij het incident wordt nog onderzocht. Omdat de verdachten op dit moment in alle beperkingen zitten, deelt de politie geen verdere informatie over de twee. Een van hen werd woensdagavond vrijgelaten en is geen verdachte meer in het onderzoek.

Omdat er voor de politie nog veel onduidelijk is, is de recherche nog op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gehoord óf die meer weten over het incident. Daarbij is de politie op zoek naar een getuige die is weggefietst van de plaats delict. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938