Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nog veel onduidelijk over schietpartij in Osdorp, recherche zoekt getuigen

6 juli 2023, 14.49 uur · Aangepast 6 juli 2023, 23.34 uur · Door AT5

Op dinsdagavond krijgt de politie meerdere meldingen over een ruzie aan de Clauskindereweg in Osdorp. Meerdere inzittenden uit twee auto's zouden in een ruzie verwikkeld zijn geraakt waarbij ook een vuurwapen werd gebruikt. De recherche tast in het duister wat er verder precies is gebeurd voor en na het schietincident.

Foto: Intervisual Studio

Kort nadat er werd geschoten reden de twee auto's in onbekende richting weg en voerde de politie een grootschalige actie uit om de voertuigen op te sporen. Uiteindelijk wist de politie op basis van kentekens de auto's dezelfde avond op te sporen en inzittenden aan te houden bij de Jan van Galenstraat en bij station Lelylaan.

De weg naast station Lelylaan werd enige tijd afgezet. Uiteindelijk werden er zeven verdachten aangehouden: vier bij de Jan van Galenstraat en drie bij de Cornelis Lelylaan. Inmiddels zijn er twee verdachten vrijgelaten. De politie roept getuigen en omwonenden met camerabeelden op zich te melden bij de politie. 

Op beelden die AT5 kreeg doorgestuurd is te zien hoe meerdere mannen na het geloste schot op de vlucht slaan vanaf de Clauskindereweg. "We hebben sterke vermoedens dat er een slachtoffer is dat ook is bedreigd, maar dit weten we nog niet zeker", aldus een woordvoerder van de politie.