Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Genomineerden Amsterdamprijs voor de Kunst 2023 bekendgemaakt

26 juni 2023, 17.30 uur · Aangepast 27 juni 2023, 14.25 uur · Door Nadine van Ginkel

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) heeft de genomineerden voor de Amsterdamprijs 2023 zojuist bekend gemaakt. De Amsterdamprijs voor de Kunst wordt elk jaar toegekend aan drie kunstenaars, organisaties of kunstprojecten die een bijzondere bijdrage leveren aan kunst en cultuur in de stad. Micha Hamel, kunstenaar en juryvoorzitter, maakte de genomineerden bekend vanuit de ambtswoning. 

AT5

Genomineerden

Het is de twintigste keer dat namens de gemeente de Amsterdamprijs voor de Kunst wordt uitgereikt. De Amsterdamprijs voor de Kunst bestaat uit drie verschillende categorieën: de 'Stimuleringsprijs' voor vernieuwende makers of organisaties, het 'Werk van het Jaar' voor het meest baanbrekende kunstwerk of -project, en 'Bewezen Kwaliteit' voor degenen die al jarenlang grenzen verleggen in de kunst- en cultuursector.

Kevin Osepa, Sophie Straat en Kanaal40 zijn genomineerd in de categorie 'Stimuleringsprijs'. No Limits!, Art Castle, de film 'All You See'  door Niki Padidar en 'Waterworks of Money' maken kans in de categorie 'Werk van het Jaar'. De winnaar van de categorie 'Bewezen Kwaliteit' wordt tijdens de uitreiking van de Amsterdamprijs in oktober bekend gemaakt.

Uitreiking in oktober

De uitreiking van de Amsterdamprijs voor de Kunst vindt 16 oktober plaats en heeft dit jaar een extra feestelijk tintje: het AFK viert namelijk haar 50-jarig jubileum. In de categorie 'Bewezen Kwaliteit' zal de prijs direct toegekend worden aan de winnaar. Uiteraard is de uitreiking weer te volgen via AT5. Aanstaande vrijdag is een verslag van de bekendmaking van de genomineerden te zien in Cultuurmachine met Nadine 

💃🎭 Meer cultuur in de stad? Bekijk hier de culturele agenda