Start van hoofdcontent

Stad

nl

Angst onder studenten in Diemen na melding van verkrachting: "Ik voel me extreem onveilig"

13 juni 2023, 18.40 uur · Aangepast 14 juni 2023, 17.33 uur · Door Frederieke Weel

Aan een studentencomplex aan de Rode Kruislaan in Diemen is onrust ontstaan nadat ten minste twee vrouwen melding hebben gemaakt van verkrachting en intimidatie. Een man zou op verschillende avonden in mei vrouwelijke bewoners hebben gevolgd toen ze naar binnen liepen. 

Het gaat om het studentencomplex RXL dat bestaat uit vijf gebouwen. Een studente zou op een avond in mei zijn achtervolgd en verkracht. Later zouden er nog meer incidenten van aanranding en intimidatie zijn geweest. 

Bewoners voelen zich hierdoor onveilig. "Ik deel nu mijn locatie en probeer voor middernacht thuis te komen", vertelt een bewoner vanmiddag." Een andere bewoner vertelt dat ze "constant achterom kijkt en een fietssleutel tussen de vingers houdt".

Kapotte voordeur

Samen met de politie organiseerde woningcorporatie Lieven De Key vanmiddag een bewonersbijeenkomst waar bewoners hun onvrede hebben geuit, onder meer over de kapotte voordeur en niet werkende camera's. "Er is één voordeur, die is altijd stuk" zegt een bewoner. 

Lieven de Key laat weten de komende tijd extra alert te zijn. "Onze beheerder loopt hier extra rond om te checken of de deuren dicht zijn."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938