Start van hoofdcontent

Stad

nl

Explosie in technische ruimte AEB na uitbreken brand

3 mei 2023, 13.41 uur · Aangepast 3 mei 2023, 23.16 uur · Door AT5

Bij het Afval Energie Bedrijf (AEB) aan de Australiëhavenweg in het Westelijk Havengebied vond na het uitbreken van brand een explosie plaats. Inmiddels is de brand weer onder controle, laat een woordvoerder weten. Vanwege de rookontwikkeling in de ruimte van de explosie kon de brandweer lange tijd niet naar binnen.

De brand brak uit in de technische ruimte van het pand. Kort daarna was er een harde knal te horen, veroorzaakt door een knappende blusleiding. Bij het incident zijn geen slachtoffers gevallen.

De eerste melding kwam rond 12.55 uur binnen. Daarna klonk er een ontruimingsalarm en moesten medewerkers van het AEB naar buiten. Rond 13.35 uur werd er opgeschaald naar de melding 'grote brand'. Rond 14.50 uur liet een woordvoerder van de brandweer weten dat de brandweer nog altijd niet naar binnen kan.

Quote

"De hulpdiensten hebben fantastisch gefunctioneerd"

AEB-directeur Michel Frequin

"Het is niet veilig voor de brandweer om naar binnen te gaan", zei de woordvoerder. "We weten wel dat er geen gewonden en geen vermisten zijn." 

AEB-directeur Michel Frequin zegt geschrokken te zijn van de brand: "Maar alles is onder controle. Het crisisteam heeft fantastisch gefunctioneerd. De brandweer ook, die waren heel snel ter plaatse." Hoewel er door de hulpdiensten groot is opgeschaald, viel de grootte van de brand mee, aldus Frequin. "Maar de hulp is zeer op prijs gesteld."

AT5

De brandweer waarschuwde Amsterdammers die last hadden van de rook om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Rond half vier had de brandweer het vuur onder controle.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938