Start van hoofdcontent

Stad

nl

Winkels op Centraal Station dicht wegens 'grootschalige verbouwing'

2 mei 2023, 13.09 uur · Aangepast 3 mei 2023, 10.13 uur · Door AT5

Half mei starten de voorbereidingen voor de verbouwing van het Centraal Station en moeten verschillende winkels dicht. Er wordt dan gewerkt in de westelijke reizigerstunnel.

Daniël Rommens

Het gaat onder meer om de Hema en de Starbucks. Deze winkels verhuizen allebei naar een nieuwe locatie in de IJ-hal en in de middentunnel van het station. De Broodzaak, Kiosk, GWK/Travelex pinautomaat en Zest aan de oostelijke kant van de westelijke reizigerstunnel gaan dicht. De NS spreekt van een 'grootschalige verbouwing'.

Hellingbaan verwijderd

De hellingbaan in de tunnel wordt verwijderd en er komen trappen en een roltrap. Er komen ook twee liften die de entree, de reizigerstunnel en het 1e perron met elkaar verbinden. De vloer krijgt andere tegels, dezelfde zoals aan de centrumzijde van het station.

Op 11 december 2023 gaan de centrumzijde van de westelijke reizigerstunnel en de opgangen naar de sporen 1 en 2 dicht. Dat duurt tot half 2024. De sporen 4 t/m 15 blijven wel bereikbaar vanaf de IJ-zijde.

Quote

"De werkzaamheden zullen impact hebben op reizigers en huurders"

NS

"De werkzaamheden zullen impact hebben op reizigers en huurders", schrijft de NS. "Samen met ProRail proberen we de overlast voor hen te beperken. "

Pas nadat alle werkzaamheden aan de sporen rond 2030 zijn afgerond komen de winkels helemaal vernieuwd weer terug. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938