Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Studio Jaxie over Ajax-Union Berlin

16 februari 2023, 18.13 uur · Aangepast 16 februari 2023, 19.35 uur · Door AT5

Breekt ook Europees de zon weer een beetje door voor Ajax? Na de uitschakeling in de Champions League mogen de Amsterdammers nu proberen om ver te komen in de Europa League. Maar de eerste horde is meteen een hoge; de soepel draaiende machine van Union Berlin. 

Union Berlin heeft geen grootse geschiedenis in het Europese voetbal. Vorig jaar nog was Feyenoord in de Conerence League twee keer te sterk voor Die Eisernen. Toch gaf enkele weken geleden bijna geen Ajacied nog een stuiver voor een goed resultaat tegen de Duitsers, die tweede staan in de Bundesliga achter grootmacht Bayern München. Union won in 2023 al zijn wedstrijden en zette bijvoorbeeld Red Bull Leipzig, dat nog in de Champions League speelt, opzij. Ajax sukkelde intussen wekenlang van verliespunt naar verliespunt, totdat trainer Alfred Schreuder ontslagen werd. 

Kijk hier de voorbeschouwing terug:

Hoop

Maar zonder hoop vaart niemand wel en Ajax krabbelt de laatste weken natuurlijk ook weer op. De Amsterdammers wonnen al vier wedstrijden op een rij en lieten bij vlagen zien nog steeds goed te kunnen voetballen. Nu kan John Heitinga laten zien hoe ver hij als trainer al is en of hij Ajax ook langs deze zware tegenstander kan loodsen. 

Bij Studio Ajax zitten ze er in ieder geval klaar voor. Op AT5 kun je kijken naar de voorbeschouwing (18.12 uur), de rust en de nabeschouwing. 

Studio Jaxie live vanuit de Bloemenbar: 

Voorbeschouwing: vanaf 18:12 uur

Analyse in de rust: vanaf 19.35 uur

Nabeschouwing: vanaf ongeveer 20:35 uur