Start van hoofdcontent

Stad

nl

Garage Wieman verdwijnt na 43 jaar uit Noord: "Het wordt hier allemaal woningbouw"

4 februari 2023, 07.00 uur · Aangepast 4 februari 2023, 23.36 uur · Door Ronald Olsthoorn

En weer vertrekt een middenstander naar buiten de stadsgrenzen. Ditmaal vader en zoon Wieman die met hun garage, gespecialiseerd in Mercedessen en dan vooral de oude, verhuizen van de Papaverweg naar Ilpendam. 

AT5

"Alle bedrijven in Noord, eigenlijk alles wel binnen de Ring, maar vooral garagebedrijven en spuiterijen,  dat soort dingen, dat moet allemaal weg, dat moet wijken. Kijk, het wordt gewoon allemaal woongebied", zegt Torsten Wieman die het bedrijf van zijn vader overnam.

Hun huurcontract loopt af en daarom hebben ze nu zelf maar vast besloten de wijk te nemen. Cock Wieman begon zijn zaak ooit onder zijn eigen huis in de Vrolikstraat, weer een ander tijdperk, en trok in 1979 naar het toen nog uitgestrekte Noord.

"Dit was het allerlaatste. Verder had je alleen nog de vuilverbranding en aan de overkant de oude Fokkerfabriek. Dat was het enige, verder was het helemaal kaal", vertelt Cock.

Quote

"Vroeger had je een winkel voor alleen maar v-snaren of voor alleen maar koppelingen"

De speciaalzaken zijn volgens Torsten Wieman al uit de stad verdwenen

De gemeente ziet alle in het nauw gedreven autobedrijfjes het liefst richting Sloterdijk vertrekken. "Dat werkt niet", zegt Torsten," dat je daar met twintig, dertig garagebedrijven gaat zitten. Wij hebben nog de mazzel dat we klanten hebben uit het hele land die ons wel weten te vinden. Maar je hebt ook garagebedrijven die het moet hebben van de buurt, die gaan die klanten missen als ze op Sloterdijk zitten. Er is niemand die heel effe naar Sloterdijk rijdt voor een lampje."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938