Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ook organisatie vreugdevuur Floradorp boos, maar dan op Halsema: "We weten niet of we dit nog willen"

2 januari 2023, 18.00 uur · Door AT5

Het nieuwe jaar is met een kater begonnen voor de organisatie van het vreugdevuur in Floradorp. Op het allerlaatste moment gelastte de gemeente het vuur vanwege de harde wind af, maar dat werd door de toegestroomde feestgangers alsnog aangestoken. 

AT5

Burgemeester Halsema is daar boos over en deelde ook een sneer uit aan het organiserend comité, en dat komt hard aan bij Patrick van Bronswijk en zijn collega's van stichting Flora4Life: "Het zit me behoorlijk hoog ja. En mevrouw Halsema kan natuurlijk zeggen van: we weten niet of het volgend jaar nog op deze manier kan. Ik heb vanmorgen weer een klein spoedoverleg gehad met mijn bestuur, nou, wij weten niet of wij dit überhaupt nog willen."

Quote

"Je ziet dat het me raakt als er achteraf zo naar ons gewezen wordt"

Patrick van Bronswijk

Volgens Van Bronswijk maakten de gemeente en de politie zaterdagavond een inschattingsfout door om tien voor half twaalf alsnog te beslissen dat het vuur niet mocht worden aangestoken. Volgens het organiserend comité was het juist minder hard gaan waaien, en was het onverstandig om die beslissing op straat mee te delen. Toen jongeren er lucht van kregen vlogen de vuurpijlen al snel de brandstapel in. 

"Je kreeg een hele onveilige situatie, een ongecontroleerde ontsteking met heel veel troep terwijl het veld volstond met publiek", aldus Van Bronswijk. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938