Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Twee tieners opgepakt voor dubbele overval op brillenwinkel in Weesp

9 november 2022, 14.20 uur · Aangepast 9 november 2022, 17.52 uur · Door AT5

De politie heeft twee minderjarige jongens, van vijftien en zestien jaar oud, aangehouden voor twee overvallen op dezelfde brillenwinkel in Weesp. De vijftienjarige verdachte kon in de omgeving worden aangehouden, de jongen van zestien werd gisteren van zijn bed gelicht door de politie.

Inter Visual Studio

De overvallen vonden op 18 oktober direct achter elkaar plaats in de Nieuwstraat in het centrum van Weesp. Beide jongens gebruikten een alarmpistool tijdens de overval en bedreigden daar het personeel van de brillenwinkel mee. Bij één van de overvallen werd er geld uit de kassa buitgemaakt, de andere kwam tot een gevecht met de werknemers. 

De vijftienjarige jongen kon door agenten in de omgeving direct worden gepakt en zit op het moment in voorlopige hechtenis. Na onderzoek kreeg de politie ook een tweede verdachte op het oog, een jongen van zestien uit Zaandam. Hij werd gisteren rond 06.30 door agenten uit zijn bed gelicht en wordt deze week voorgeleid bij de rechter-commissaris. De politie onderzoekt de zaak verder en sluit meer aanhoudingen niet uit. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938