Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Wie kent Amsterdam het beste? AT5 zendt vanavond De Grote Amsterdam Quiz live uit

29 oktober 2022, 09.25 uur · Door AT5

Vanavond vindt De Grote Amsterdam Quiz plaats in De Nieuwe Kerk. AT5 zendt de quiz, waar honderden mensen aan mee zullen doen, live uit vanaf 19.00 uur.

De quiz wordt jaarlijks gehouden in aanloop naar het 750-jarig bestaan van Amsterdam in 2025. De vragen gaan over allerlei thema's. Van vragen over Gerard Reve en Ajax en van Zuidoost tot diep in Noord: alles komt voorbij. 

Quote

Wonen er in Amsterdam meer vrouwen of mannen?

Vraag pubquiz 750 jaar amsterdam

Een aantal van de deelnemers hebben een ticket voor de quiz weten te bemachtigen door een pubquiz te winnen. Op 80 locaties door de hele stad werden er pubquizzen georganiseerd. In café Lust werden eerder al de hersenen gekraakt om vragen te beantwoorden als: Wonen er meer mannen of vrouwen in de stad, wat deed een 'porder' en wat is de langste straat van Amsterdam? In zorgcentrum Eben Haëzer Cordaan in Zuidoost hoopten bewoners de prijs in de wacht te slepen omdat ze al jaren meegaan.

Kaartjes zijn de koop via de website van De Nieuwe Kerk. Voor mensen die hun hersenen liever laten kraken vanaf de bank thuis is de uitzending live te bekijken op 29 oktober vanaf 19.00. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938