Start van hoofdcontent

Stad

nl

Automobilist opgepakt na aanrijding op A10 Noord

16 oktober 2022, 18.57 uur · Aangepast 17 oktober 2022, 19.41 uur · Door AT5

Twee auto's zijn vanavond met elkaar in botsing gekomen op de A10 Noord, ter hoogte van de Nieuwe Leeuwarderweg. De politie heeft een van de twee bestuurders aangehouden. 

Getuigen hebben de politie laten weten dat de aanrijding op de afrit plaatsvond. Daar zou het verkeer stil hebben gestaan of langzaam hebben gereden, waarna een automobilist achterop een andere auto knalde. Die auto schoot door de klap door de berm de hoofdrijbaan van de snelweg op. 

Bij het ongeval raakten beide auto's zwaar beschadigd. Voor de inzittenden liep het ongeluk met een sisser af. Ze zijn door ambulancepersoneel nagekeken, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de donkergekleurde BMW is door agenten meegenomen naar het politiebureau. Hij is opgepakt op verdenking van het overtreden van Artikel 5 van de Wegenverkeerswet, dat gaat over gevaarlijk rijgedrag. 

Afrit S116 was vanwege het politieonderzoek enige tijd dicht. Ook twee van de drie rijstroken van de A10 Noord waren dicht. Verkeer stond daardoor in de file. De file begon net na de Coentunnel al. Inmiddels is de weg weer vrij. 

Het verkeersteam van de politie spreekt op Twitter van een ernstig verkeersongeval en vraagt getuigen zich te melden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938