Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Motoragent tasert horlogedief in De Pijp

17 juni 2022, 18.37 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft gisteren twee mannen opgepakt die vlak daarvoor iemand van zijn horloge beroofden. Een van de twee dieven werd door een motoragent getaserd met een stroomstootwapen.

De beroving vond rond 16.20 uur plaats. De twee zaten op een motorscooter waarvan het kenteken was afgeplakt. Een van hen stapte af, sprak de man aan en rukte het horloge van zijn pols. Daarna sprong hij weer achterop de motorscooter. Op hoge snelheid reden ze weg.  

Toevallig stonden verderop in de Smaragdstraat twee politieagenten op motoren. De motorscooter met daarop de twee verdachten reed met hoge snelheid op de politieagenten af. De verdachten leken daarvan te schrikken, waarna ze snel omkeerden.

Er  ontstond een korte achtervolging, waarbij de verdachten het horloge op straat weg gooiden. De bijrijder stapte van de motorscooter af en rende weg. De bestuurder van de motorscooter kon, na gebruik van het stroomstootwapen, worden opgepakt. Op beeld dat door de bodycam van de motoragent is gemaakt is te zien dat de bestuurder half onder de motorscooter ligt en zijn handen omhoog steekt. 

Daarna kon ook de bijrijder worden aangehouden. De verdachten zijn 23 en 24 jaar oud en wonen in Amsterdam.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938