Start van hoofdcontent

Stad

nl

Straten bezoekt de Hazes van Venserpolder

28 april 2022, 18.00 uur · Door AT5

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Vandaag staan we op de Boeninlaan in Zuidoost. 

Sarbunnisa Cakmak is een spoken-word artiest uit West met een liefde voor Zuidoost, oldskool hiphop én schrijven. Dat laatste heeft ze gemeen met Ivan Boenin, de Russische schrijver en dichter waar de straat naar vernoemd is. Onder hiphop beats schrijft Sabrunnisa haar gedichten, het liefst op begeleiding van haar idolen Tupac, Biggie of Nas. “Ik noem mijn gedichten poetic justice omdat ik vaak over onrecht schrijf, ik wil altijd mijn mening vanuit mijn teksten delen”. Ze schreef een gedicht dat ze wijdde aan de Bijlmer, genaamd Adoptiekind van de Bijlmer

Quote

“Ik noem mijn gedichten poetic justice omdat ik vaak over onrecht schrijf, ik wil altijd mijn mening vanuit mijn teksten delen”

sabrunnisa Cakmak

Leticia woont al 18 jaar in de straat en vindt het een fijne plek voor haar vier puberzoons om op te groeien. Ze is vaak in de keuken te vinden en kookt naar eigen zeggen heerlijk Ghanees eten. Haar zoons kunnen dit bevestigen en vinden de jollofrijst met veel kruiden, salade en kip het lekkerst.

Aan de overkant horen we Kabier Noor Mohamed, ook wel de Hindoestaanse Hazes genoemd, vanaf de vierde etage al uit volle borst bloed zweet en tranen  zingen. Het is onmisbaar wie zijn grote idool is: koning Hazes. “Ik voel hem heel erg, zijn stem. Ik denk dat ik zijn liedjes ook heel ander beleef dan de meeste mensen. Ik herken mezelf heel erg in hem”. Naast hem staat goede vriend en collega muzikant André Vrolijk. André is accordeonist en begeleidt Kabier tijdens optredens. Hij laat ons de veelzijdigheid van het blaasinstrument zien en horen: van de Franse musette, de tango tot aan Nederlandse volksmuziek. Samen sluiten ze af met een klein optreden.

Quote

"Ik denk dat ik zijn liedjes ook heel anders beleef dan de meeste mensen"

kabier Noor Mohamed

De Straten van Amsterdam is ook op  YouTube  te vinden. Al meer dan duizend keer klopte De Straten van Amsterdam aan bij Amsterdammers. Dat deden we door heel Amsterdam. Op deze kaart  zie je waar we allemaal zijn geweest!

Wil je dat we een keer bij jou in de straat langskomen? Mail dan naar [email protected]