Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wetenschapsmuseum Nemo krijgt gift van bijna een miljoen euro

16 februari 2022, 12.46 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Frank Everts

NEMO Science Museum heeft van de Vriendenloterij een schenking ontvangen van 950.000 euro. Met het geld wil het wetenschapsmuseum zijn 100-jarig bestaan vieren door honderd dagen lang door Nederland te trekken met een feestelijk programma vol wetenschappelijke experimenten.

Michel Buchel (directeur NEMO) en Marjolein van Breemen (adjunt-directeur) met de twee cheques van de VriendenLoterij - DigiDaan

Museumdirecteur Michiel Buchel noemt de bijdrage 'in deze bijzondere tijden een enorme opsteker'.

"In 2023 bestaan we maar liefst 100 jaar. We willen als museum over wetenschap zorgen dat iedereen in Nederland nieuwsgierig blijft. En mensen, jong én oud, prikkelen om vragen te blijven stellen. Hoe zit iets in elkaar? Hoe werkt het? En zou het anders kunnen? Het is onze overtuiging dat onze samenleving nieuwsgierige mensen hard nodig heeft om toekomstige uitdagingen aan te gaan", aldus Buchel.

Naast de eenmalige bijdrage ontving het museum ook een cheque met een vaste jaarlijkse bijdrage van ruim een half miljoen euro. Dat geld komt van vaste loterijdeelnemers die speciaal meespelen om het museum te steunen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938