Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vuilnisman krijgt bijtende stof over zich heen in Slotervaart

6 januari 2022, 12.24 uur · Aangepast 6 januari 2022, 16.03 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Een vuilnisman is vanmorgen gewond geraakt bij het ophalen van afval in Slotervaart. De straat is door de politie afgezet.

Het ging om een flesje met vloeistof dat door particulieren bij het grofvuil is gezet. De vuilnisman probeerde volgens een woordvoerder van de brandweer afval op te pakken met de grijper van de vuilniswagen. Daar zat onverhoopt een fles met chemisch vloeistof  tussen. Terwijl hij die grijper bediende met de afstandsbediening, kwam de bijtende stof over hem heen.

Hij is daarna naar een zorginstelling in de buurt gelopen om zich af te spoelen. Omdat hij ook last had van een bijtend gevoel op zijn huid, is hij naar het ziekenhuis gebracht. 

Een woordvoerder van de gemeente benadrukt na dit incident dat het plaatsen van chemisch afval bij het grofvuil niet mag omdat het gevaarlijk is.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vloeistof opgeruimd. De medewerkers droegen beschermende kleding en hadden een luchtfles op hun rug. In eerste instantie werd gemeld dat de vloeistof in de blauwe vaten zat, maar die blauwe vaten waren juist bedoeld om de vloeistof in te stoppen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938