Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ten Hag: "Overmars is bezig om Brobbey in Amsterdam te houden"

13 mei 2021, 18.33 uur · Aangepast 14 mei 2021, 10.07 uur
Door Redactie · Foto: AT5

Ajax heeft vandaag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-1 gewonnen van VVV Venlo. Dat betekent dat VVV gedegradeerd is en volgend seizoen in de eerste divisie speelt. Ten Hag heeft goede hoop voor de laatste wedstrijd tegen Vitesse aankomende zondag: "Winnen. De standaard brengen die we gewend zijn en proberen te verbeteren".

Jarno Grob/AT5

Ten Hag zag dat Ajax het vandaag niet al te moeilijk had met VVV. "De eerste 20-25 minuten heb ik een oppermachtig Ajax gezien en ik heb genoten van mijn ploeg. Hoe ze er doorheen sneden. VVV kwam er gewoon niet aan te pas. Ze konden niet iets van de eigen helft komen. We maakten ook een schitterende goal. Daarna vloeit het wat weg."

Volgens de Ajax-trainer lag dat aan zijn eigen ploeg. " Concentratie, of in ieder geval komt VVV in de wedstrijd en dat had ook met ons te maken".

Toch gingen de Amsterdammers met een 1-0 voorsprong de rust in. De ploeg kwam na de pauze weer prima uit de startblokken en kwam ondanks een rode kaart niet echt in de problemen. "We begonnen weer goed, een grote kans van Idrissi, en dan de situatie met de rode kaart. Dan maken we heel snel 2-0 en dat is natuurlijk uitstekend. Dan wordt het 2-1 en uiteindelijk maken we dan ook weer 3-1.  Al met al kun je tevreden zijn. Op naar de volgende wedstrijd en dat is de laatste wedstrijd". 

Brobbey 

De laatste dagen gaat het gerucht dat Ajax Bryan Brobbey, de spits uit eigen gelederen die onlangs bij RB Leipzig tekende, direct weer terug gaat kopen. Ten Hag liet blijken dat de club zeker interesse in Brobbey heeft, maar dat het nog maar moet blijken of hij ook echt terug zal keren. Ten Hag steekt dus niet onder stoelen of banken dat hij de sterke spits er volgend jaar graag bij zou hebben. Toch moet er nog een hoop gebeuren voordat het zover is. "Ik zou het graag willen. Overmars is er mee bezig, of het mogelijk is dat weet ik niet. Ik heb gesprekken met hem erover, maar hij heeft net getekend bij Leipzig en ik weet niet of ze daarvoor open staan. Hij moet het graag willen, maar zo uitgesproken is hij naar mij nog niet geweest". 

Laatste wedstrijd 

Zondag 16 mei speelt Ajax de laatste wedstrijd tegen Vitesse. Voor Ten Hag is het doel duidelijk: "Winnen. De standaard brengen die we gewend zijn en proberen te verbeteren."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938