Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

'Politie heropent onderzoek naar moord Amsterdammer Pieter Hoovers en zijn vrouw'

11 oktober 2020, 19.09 uur · Aangepast 11 oktober 2020, 20.35 uur · Door Redactie

Het onderzoek naar de moord op Pieter Hoovers en zijn vouw Tae in 2017 wordt hervat. Dit meldt de Telegraaf. Volgens de krant wil de Amsterdamse recherche het onderzoek heropenen naar aanleiding van nieuwe informatie over de mogelijke opdrachtgever van de moord.

Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Het zou gaan om informatie die misdaadverslaggever John van den Heuvel in Thailand, waar Hoovers en zijn vrouw woonden, wist te winnen uit gesprekken met meerdere informanten. Deze informatie, die zou leiden tot nieuwe inzichten over een mogelijke opdrachtgever die tot op heden niet in beeld was als verdachte, heeft Van den Heuvel aan de Amsterdamse politie overgedragen, schrijft hij.

Hoovers was een bekende in de Amsterdamse muziek- en vechtsportscene. Hij richtte onder andere het platenlabel Outland Records op. In de jaren '90 reisde hij naar Thailand waar hij zijn vrouw Tae ontmoette en waarmee hij een zaak opende in de badplaats Pattaya.

In de zomer van 2017 waren ze even terug in Amsterdam. Ze werden eind juli dood gevonden in een woning aan de Ceintuurbaan. De politie deed uitvoerig onderzoek, loofde 20.000 euro uit voor de gouden tip en gaf in het voorjaar van 2018 nog beelden vrij van de vermoedelijke moordenaar. Dit leverde allemaal niks op. Hoop is nu dat deze nieuwe informatie wel tot een doorbraak in het onderzoek leidt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938