Start van hoofdcontent

Stad

nl

Basketbalteam Apollo blijft in Eredivisie door inzamelingsactie

21 augustus 2020, 21.01 uur · Door Redactie

Goed nieuws voor de Heren 1 van basketbalvereniging Apollo: ze spelen volgend seizoen toch mee met de Eredivisie. Even was het onzeker of dit zou lukken want door de coronacrisis viel één van de hoofdsponsors abrupt weg. Mede door een inzamelingsactie heeft de club uiteindelijk genoeg geld ingezameld om de kosten te dekken. 

De club staat bekend om het trainen en leveren van spelers voor het nationale basketbalteam. Dat ze dit jaar bijna geen geld hadden om zelf te kunnen spelen hakte er dus wel in. De kosten om mee te spelen in de eredivisie kunnen oplopen tot 300.000 euro en dat wordt betaald met de hulp van sponsoren. Toen de Rai zich door de coronacrisis terugtrok als hoofdsponsor kon de club zich niet op tijd inschrijven. 

De Dutch Basketball League heeft namelijk een deadline op 1 mei, dan moeten ook alle financiële zaken in orde zijn. Dat lukte niet, maar de club liet het er niet bij zitten en startte zelf een inzamelingsactie onder de naam Apollo Connects.

Quote

'Mensen hebben ook gedacht van: Amsterdam moet wel in de eredivisie zijn'

Laki Lakner - coach

Apollo Connects

Supporters en liefhebbers konden verschillende dingen kopen voor uiteenlopende bedragen. Een Apollo Amsterdam-mondkapje stond bijvoorbeeld voor 15 euro op de site. 'Niet iedereen kan zo veel geld uitgeven dus wilden we een laagdrempelige actie opzetten voor de liefhebbers. Vijf of tien euro, alles hielp op dat moment', aldus teamcaptain Floris Versteeg.

En de inzamelingsactie heeft zijn vruchten afgeworpen: de Heren 1 van Apollo speelt gewoon mee in de eredivisie. Naast de giften van fans en nieuwe sponsoren was ook de samenwerking met de basketbalbond van belang. Zij hebben besloten dat Apollo toch nog kon inschrijven, zelfs na de deadline. 

Voorlopige licentie

Het team heeft deze week de voorlopige licentie ontvangen en de verwachting is dat die medio september definitief wordt. Het nieuwe seizoen gaat, als het meezit, op 3 oktober van start. Op de vraag of ze dit jaar kampioen worden reageert speler Keyshawn Bottelier enthousiast: 'We gaan er gewoon 100% voor, ik heb er wel een goed gevoel bij dus dit gaat gewoon lukken!'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938