Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slechtste vrouwenvoetbalteam van Nederland op jacht naar eerste punt

8 maart 2020, 20.00 uur · Aangepast 8 maart 2020, 20.18 uur · Door Redactie

Tot vandaag speelden ze veertien wedstrijden waarin ze nul punten haalden, drie keer scoorden en maar liefst 184 doelpunten tegen kregen. De Zondag Vrouwen 2 van WV-HEDW is daarmee het met afstand slechtste vrouwenvoetbalteam van het land. Toch kwamen de vrouwen vandaag weer vol goede moed naar de club, dromend van het eerste punt van het seizoen.

In een zoektocht naar het slechtst presterende vrouwenvoetbalteam van het land, kwam Vice Sports vorig weekend terecht in de Watergraafsmeer. Daar speelt namelijk het team dat aanvoerder Rosie deze zomer oprichtte. De UvA-studente deed een oproep bij haar medestudenten Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE), wat resulteerde in een team dat bol staat van de nationaliteiten. 

'Veel verbetering'

Als coach voor het team strikte Rosie haar broer Mick. Maar echt aan de praat heeft hij het team nog niet weten te krijgen. Toch legt de jonge coach de schuld daarvoor niet volledig bij zichzelf. 'Ik doe echt m'n best en zie ook veel verbetering. Het punt is dat ze helemaal vanaf het begin zijn begonnen. Heel veel van hen hadden nog nooit gevoetbald.'

Ondanks nederlagen als 34-0, 30-0 en 24-0, blijven de vrouwen met veel plezier naar de club komen, vertelt Rosie. 'Als we scoren of als we een hele goede wedstrijd spelen dan zijn we allemaal natuurlijk superblij. Maar zoveel maken de doelpunten niet uit. Het is nog steeds gewoon lekker rennen op de zondag.'

Quote

'Ik ga kennelijk invallen voor mijn zusje. Tien jaar geleden heb ik voor het laatst gevoetbald..'

invaller

Kleedkamer nummer dertien

Vlak voor het duel van vandaag met de Vrouwen 2 van Zaandijk breekt er opeens lichte paniek uit bij het team. Een van de speelsters is op weg naar de club van haar fiets gevallen en vreest dat ze haar elleboog gebroken heeft. Nu zijn er nog maar tien speelsters over. Op zoek naar een vervangster wordt al gauw gekeken naar de zus van het blessuregeval, die vandaag als toeschouwer aanwezig dacht te zijn. 

'Ik ga kennelijk invallen voor m'n zusje', vertelt ze ietwat beduusd. 'Ik heb nu sleutel nummer dertien gekregen om me om te kleden, dus het gaat sowieso goedkomen. Wanneer ik voor het laatst heb gevoetbald? Ik denk meer dan tien jaar geleden.'

Nieuwe nederlaag

Als hun nieuwste teamgenoot zich nog aan het omkleden is, beginnen de vrouwen aan hun vijftiende duel van het seizoen. En dat begin is hoopvol. Al gauw krijgen ze een goede kans en de uitbraken van de tegenstander worden vakkundig in de kiem gesmoord. 'Ik heb het volle vertrouwen erin', zegt coach Mick na tien minuten dan ook opgewekt.

Maar helaas, ook vandaag gaat het weer fout. Uiteindelijk blijken namelijk ook de vrouwen van Zaandijk een maatje te groot: het wordt 1-8. Maar wie denkt dat de vrouwen daar erg van balen heeft het mis. 'We hebben in de laatste minuut gescoord!', laat een blije Rosie weten. En dus gaan de vrouwen ook vandaag weer met een glimlach naar huis. Volgende week een nieuwe kans.