Start van hoofdcontent

Stad

nl

Winteropvang vanaf zondag officieel weer open

29 november 2019, 16.44 uur · Aangepast 29 november 2019, 20.53 uur · Door Redactie

De winteropvang is vanaf zondag weer geopend voor dak- en thuislozen. Zij kunnen terecht in de voormalige jeugdgevangenis aan de Transformatorweg.

Vanwege de winterkouderegeling waren dak- en thuislozen enkele weken geleden ook al welkom in de opvang. 'De afgelopen dagen was de opvang weer dicht, want het vriest niet', stelt een woordvoerder.

Ook kan de opvang worden geopend als 'de mogelijkheid bestaat dat mensen letsel oplopen als ze buiten slapen', vertelt ze. 'Bijvoorbeeld als het 2 graden is, maar voelt als -10. Maar dat was nu niet het geval.'

Elke nacht

Vanaf 1 december kunnen dak- en thuislozen wel elke nacht in het pand aan de Transformatorweg verblijven. Dan is de winteropvang officieel weer voor vier maanden geopend. 

Permanent

In april 2020 gaat de regeling omtrent de winteropvang veranderen. Dan moet de tijdelijke winteropvang een permanente opvanglocatie worden. Deze zal het hele jaar geopend worden, ook overdag.

'Zo bieden we daklozen gerichte begeleiding en een springplank naar herstel en weer een zelfstandig bestaan', legt Wethouder Simone Kukenheim (Zorg) uit.