Start van hoofdcontent

Stad

nl

Opnieuw alcoholverbod in Oosterpark om overlast te verminderen

1 oktober 2019, 14.04 uur

In het Oosterpark geldt vanaf vandaag opnieuw een alcoholverbod. Hiermee wil de gemeente overlast door bovenmatig alcoholgebruik in het park terugdringen.

Een groep probleemdrinkers zorgt al jarenlang voor ergernissen bij andere parkbezoekers. Daarom werd er al meerdere keren een alcoholverbod ingevoerd, maar dit had niet altijd het gewenste resultaat. De gemeente moest onder meer concluderen dat de groep vaste drinkers zich alleen maar verplaatste. 

Lees ook: Stadsdeel probeert alcoholisten wederom uit Oosterpark te weren

Maar het verbod afgelopen winter heeft wél goed uitgepakt, aldus de gemeente. 'Dit maakte de groep beter benaderbaar voor hulpverlening en zorgde voor vermindering van de overlast.' Bovendien zouden de gezondheidsrisico's - vanwege de combinatie van kou met alcoholgebruik - hierdoor zijn verminderd.

Alleen op terrassen
Vanaf vandaag mag er daarom opnieuw geen alcohol meer genuttigd worden. Ook is het verboden om aangebroken flessen of blikjes drank mee te nemen naar het park. Het nuttigen van alcohol is dan alleen nog toegestaan op terrassen van café's of restaurants. 

Lees ook: Alcohol mag weer in het Oosterpark

Het verbod geldt in elk geval nog tot 1 april 2020.