Start van hoofdcontent

Stad

nl

Miljardair Marcel Boekhoorn nieuwe buurman Won Yip in Pontsteiger

5 september 2019, 16.01 uur · Aangepast 5 september 2019, 16.39 uur

De Nijmeegse miljardair Marcel Boekhoorn is de nieuwe eigenaar van een van de vier penthouses op de hoogste verdieping van de Pontsteiger.

Boekhoorn zou 5,4 miljoen euro betaald hebben voor het penthouse, meldt Quote. Daarmee wordt Boekhoorn, sinds vorig jaar eigenaar van HEMA, buurman van Won Yip. De horecamagnaat kocht oorspronkelijk de hele bovenste verdieping van de luxe woontoren. Deze verdieping verdeelde hij vervolgens in vieren. Yip woont zelf in een van deze vier penthouses, de andere drie penthouses werden verkocht.

Lees ook: Horecamagnaat Won Yip geeft inkijkje in penthouse Pontsteiger

Twee van deze penthouses verkocht hij aan Daniel Grieder, topman van Tommy Hilfiger. Bij die verkoop bedong Yip echter wel het recht op inspraak bij doorverkoop. Dit om controle te houden over wie er naast hem zou komen te wonen. De keuze bij een van deze twee penthouses is nu dus gevallen op Boekhoorn en diens vrouw Rebecca Cabau.

Lewis Hamilton
Boekhoorn en Cabau zouden niet de enige gegadigde geweest zijn voor het luxueuze stulpje. Quote meent namelijk dat formule 1-coureur Lewis Hamilton ook interesse had. Hamilton liet al meerdere keren zijn liefde voor de stad blijken en gaf zelfs al aan snel na zijn carrière een woning in Amsterdam te willen kopen. 

Lees ook: Won Yip verkoopt helft penthouse Pontsteiger: 'Niet aan rijke Rus of Aziaat'

Nu is carrière van de vijfvoudig wereldkampioen zeker nog niet voorbij, maar toch zou hij dus al geprobeerd hebben die wens te vervullen. Yip laat aan AT5 weten niet inhoudelijk in te gaan op andere geïnteresseerden voor de woning. Wel zegt hij tevreden te zijn met Boekhoorn als nieuwe eigenaar. 'Ik vond het belangrijk dat er iemand gaat wonen die er ook echt vaak zal zijn', zegt Yip.