Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stadspas moet er voor zorgen dat alle kinderen komend jaar mee kunnen op schoolreisje

31 mei 2019, 07.35 uur · Aangepast 31 mei 2019, 08.40 uur

De gemeente gaat minima in de stad komend schooljaar helpen met hun vrijwillige ouderbijdrage voor de basisschool. Vanaf september kan de Stadspas worden ingezet om deze bijdrage te betalen.

Ouders met een laag inkomen kunnen de Stadspas laten scannen bij de school. De gemeente zorgt vervolgens dat de ouderbijdrage wordt betaald. Deze bijdrage moet betaald worden om mee te kunnen doen aan buitenschoolse activiteiten zoals schoolreisjes of sportdagen. 

Kinderen moeten mee op uitje
'Het is onacceptabel dat kinderen worden uitgesloten van een uitje of feestje. Wij willen een stad waarin geen kind wordt uitgesloten. Deze regeling zorgt ervoor dat kinderen niet meer worden uitgesloten en maakt een einde aan het dilemma waar scholen voor staan', aldus verantwoordelijk wethouder Marjolein Moorman (PvdA). 

Lees ook: Sporten en naar het museum met de Stadspas

Afgelopen jaren is er al een pilot gedaan met het gebruik van de Stadspas voor de vrijwillige bijdrage en die is goed bevallen. In Amsterdam hebben in totaal ruim 17.000 kinderen op de basisschool een Stadspas, omdat hun ouders een te laag inkomen hebben. De gemeente gaat scholen actief benaderen om mee te doen met de actie.