Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Andreaspenning voor René Froger

30 mei 2019, 21.00 uur · Aangepast 30 mei 2019, 21.22 uur · Foto: Floris Heuer

René Froger heeft vanavond de Andreaspenning gekregen. De volkszanger krijgt de Amsterdamse onderscheiding vanwege zijn inzet als ambassadeur voor de stad en zijn inspanningen voor verschillende goede doelen.

Froger groeide op in de Jordaan en begon zijn zangcarrière in het café van zijn ouders. Na veel grote hits stond hij in 2005 voor het eerst samen met Gerard Joling en Gordon als de Toppers in de Arena. 

15e editie
De 58-jarige zanger is de bedenker van het concept 'Toppers in Concert'. Met meer dan 50 uitverkochte shows is het  de langst lopende concertreeks in Europa. Komende vrijdag en zaterdag is het alweer het vijftiende jaar van de 'Toppers in Concert' 

Goede doelen
Naast zijn zangcarrière zet de zanger zich ook in voor meerdere goede doelen, zoals Voedselbanken Nederland en Stichting het Vergeten Kind. Ook zet hij jaarlijks honderden vrijwilligers in het zonnetje.

Andreaspenning
De Andreaspenning is een onderscheiding aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam. En voor mensen die zich minstens tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet.