Start van hoofdcontent

Stad

nl

Herinrichting Amstel bijna voltooid: laatste fase van start gegaan

17 mei 2019, 18.02 uur

Begin dit jaar is er begonnen met de herinrichting van de Amstel, tussen Carré en de Hermitage. Deze week is het laatste gedeelte van het werk van start gegaan.

De werkzaamheden staan voornamelijk in het teken van het verbeteren van de verkeerssituatie en de uitstraling van de Amstel. Hiervoor worden de stoepen verbreed en de parkeervakken weggehaald om meer ruimte te creëren voor voetgangers en fietsers. Een voorbijganger vindt dit niet per se een verbetering. 'Ik vind het wel jammer, fietsen vind ik erg rommelig staan en auto's geven meer rust', zegt hij.

Lees ook: Herinrichting Amstel van start: parkeerplekken verdwijnen, meer ruimte voor voetganger

Laatste fase
In deze fase van de werkzaamheden wordt er tot half juli gewerkt tussen de Nieuwe Kerkstraat en Nieuwe Prinsengracht. 'In deze fase breken we de weg open en halen we oude materialen weg. Waar de auto's stonden komt straks langs het water een mooi wandelpad en er komt een breed trottoir langs de huizenrij', geeft omgevingsmanager Amber van Stijn aan.

Afsluitingen
Autoverkeer en fietsers kunnen niet langs het werk en zullen een blokje om moeten via de Weesperstraat. Dit geldt eerst ook nog voor voetgangers maar die kunnen later, als het werk wat rustiger is geworden, weer over het werkterrein. 'Je moet een stukje meer lopen, maar het is natuurlijk geweldig als ze uiteindelijk klaar zijn', reageert een passant.

De verwachting is dat de werkzaamheden half juli helemaal klaar zijn. 'Dan hebben we een mooi, schoon en opgeruimd uiterlijk van de Amstel', verzekert Van Stijn.