Start van hoofdcontent

Stad

nl

Speelgoedbank in West dreigt te moeten sluiten

16 maart 2019, 18.45 uur

De Speelgoedbank aan de Bos en Lommerweg in West moet vanaf 1 januari 2020 mogelijk huur gaan betalen. Momenteel betaalt de bank een symbolisch bedrag van 1 euro. Als het aan de verhuurder ligt, wordt dit bedrag echter verhoogd.

De bank heeft echter geen inkomsten en is totaal afhankelijk van donaties. Het betalen van huur wordt daarom een onmogelijke opgave. Daarnaast is het verhuizen van de enorme hoeveelheid speelgoed een lastige klus. 

Raya Gorter, vrijwilliger bij de Speelgoedbank, ziet het niet zitten om van locatie te veranderen. 'Onze angst is dat als we moeten verhuizen, we de kinderen en gezinnen misschien kwijtraken omdat ze niet weten waar ze naar toe zouden moeten gaan. We zijn hier makkelijk bereikbaar voor de mensen en het zou erg zijn als we dit kwijt zouden raken.' 

Niet in het geding
Ook stadsdeel West wil graag dat de Speelgoedbank behouden blijft. Volgens het stadsdeel is het voortbestaan van de bank niet in het geding. Mocht het contract met de verhuurder worden beëindigd, dan wordt er een nieuwe locatie in West gezocht. Voordat het zover is, bekijkt het stadsdeel allereerst of zij het pand bij de verhuurder kunnen blijven huren. 

Raya Gorter wil het liefst op deze locatie blijven. 'We hopen natuurlijk dat we op deze locatie mogen blijven en dat we ons kunnen richten op het inzamelen, schoonmaken en uitdelen van speelgoed. Niet op waar we naar toe moeten en hoe we dat zouden moeten betalen.'