Start van hoofdcontent
nl

Herinrichting Amstel van start: parkeerplekken verdwijnen, meer ruimte voor voetganger

1 maart 2019, 17.38 uur · Aangepast 8 maart 2019, 14.28 uur

De oostzijde van de Amstel wordt, tussen de Hermitage en Carré, heringericht. Dit moet de ten goede komen van de verkeerssituatie en de uitstraling van de Amstel.

'De stoep en de weg waren wel echt aan vernieuwing toe', zegt een voorbijganger. Wel hoopt hij dat de werkzaamheden niet te lang duren, net als een medewerker van een plaatselijk café. 'Nu valt het nog mee, maar als ze hier aan de kruising beginnen zullen wij er wel last van krijgen', vreest ze. 

Drie fasen
De werkzaamheden zullen plaatsvinden in drie stappen, in de eerste fase die nu van start is wordt gewerkt tussen de Nieuwe Keizersgracht en de Nieuwe Kerkstraat. 'Hier verdwijnen de parkeerplekken, wordt het wegdek vervangen en er wordt meer ruimte gecreëerd voor de fietser en voetganger', vertelt omgevingsmanager Amber van Stijn. 

Tijdens de tweede fase wordt het kruispunt waar de Amstel en de Nieuwe Kerkstraat samenkomen aangepakt. In de derde fase gebeurt hetzelfde als bij fase één, maar dan tussen de Nieuwe Kerkstraat en de Nieuwe Prinsengracht. 

Afsluitingen
Overal waar tijdens de verschillende fasen wordt gewerkt is geen verkeer mogelijk, vooral fietsers en auto's zullen met hulp van omleidingsborden worden omgeleid. Voetgangers kunnen over het algemeen wel langs het werk lopen, maar bij sommige werkzaamheden is dit te gevaarlijk en dan zullen ook zij moeten omlopen. Verkeersregelaars staan paraat om al het verkeer in goede banen te leiden. 

De volledige werkzaamheden moeten op 19 juli klaar zijn.