Start van hoofdcontent

Stad

nl

Het wordt de week van het ADM-terrein, Johnny Jordaan en huizenprijzen

7 januari 2019, 06.00 uur

Wat staat er deze eerste week na de kerstvakantie te gebeuren in de stad? AT5 zet wat zaken op een rij.

Ontruiming ADM-terrein
In de afgelopen weken heeft de gemeente tot vier keer toe handhavers langsgestuurd om de ADM-bewoners te verzoeken het terrein te verlaten. De handhavers werden alle vier de keren geweigerd. Nu zit de kerstvakantie erop en de datum dat de bewoners weg moesten is inmiddels twee weken geleden. Naar verwachting wordt het terrein zeer binnenkort helemaal ontruimd. 

Johnny Jordaan
Dinsdag is het dertig jaar geleden dat de legendarische Jordanese volkszanger Johnny Jordaan overleed. Meezingers als Bij Ons in de JordaanGeef Mij Maar Amsterdam en Een Pikketanussie worden nog regelmatig meegelald in Amsterdamse cafés. 

Artikel gaat verder onder de video

Verdachte van doodgeschoten 'Bolle' voor rechter
Op 10 oktober werd de 19-jarige rapper Gondilio, beter bekend als Bolle, na een ruzie doodgeschoten op straat in Zuidoost. Op woensdag staat verdachte Ogilvan J. voor het eerst voor de rechter in een pro-formazitting. Hij zou Gondilio met opzet in de borst geschoten hebben, waarna Gondilio ter plekke overleed.

Uitspraak moord broer kroongetuige
Donderdag doet de rechtbank uitspraak in de zaak van de vermoorde broer van kroongetuige Nabil B., Reduan. Hij werd vermoord op zijn werk in Noord. De vermoedelijke schutter, Shurandy S., deed zich voor als sollicitant bij het bedrijf. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 28 jaar cel geëist en zegt dat het een 'regelrechte aanslag op het Nederlandse strafrechtsysteem' is. 

Woningprijzen laatste kwartaal 2018
En hoe hard zijn de woningprijzen in de stad in de laatste maanden van 2018 gestegen? Dat maakt de Nederlandse Vereniging Makelaars (NVM) donderdag bekend. AT5 bespreekt de cijfers met de kersverse voorzitter van Makelaars Vereniging Amsterdam Jerry Wijnen.